Mads Edvardsen i spidsen for Outdoor Camp for drenge på Livsstilsefterskolen Hjarnø.

**Outdoor Camp for drenge er udsat p.g.a. Covid-19. Vi opdaterer så snart, der er en ny dato fastlagt**

Rapelling, fiskeri, kajakroning og sporløs færdsel i naturen er bare nogle af de ting, Mads normalt instruerer unge i som naturvejleder. Og nu står han i spidsen for Outdoor Camp for drenge på Livsstilsefterskolen Hjarnø d. 20. – 22. marts 2020.

Mads er skovløber og naturvejleder på Tønballegaard Naturcenter ved Juelsminde. Men han er meget mere end dét. Han er naturbruger med stort N … Og så har han i mange år været mentor for unge. Han har givet de unge oplevelser ud over det sædvanlige. Oplevelser i naturen, der har været med til at rykke på, hvordan de ser verden og, ikke mindst, dem selv.

Når naturen rykker grænser

Mads fortæller selv, at det gør noget rigtig godt at komme ud i naturen.

Når der er besværligheder i hverdagen, eller hvis man har lavt selvværd giver det noget at komme ud og opleve en ro eller at rykke sine grænser. Det behøver ikke at være, at man skal rapelle 40 meter ned fra en skrænt – det kan sagtens være små ting, der gør, at man rykker grænser og kommer styrket ud efter noget tid i naturen.

Unge mennesker har sjældent forventninger til dét at være ude – nogle bryder sig til at starte med slet ikke om det, men på et tidspunkt vender det, og de opdager, at det i virkeligheden er meget rart. Her får de rykket deres grænser i forhold til, hvad de troede, de brød sig om, og det åbner op for en helt ny verden.

Fællesskabet og den enkeltes kompetencer kommer i spil

På Outdoor Campen kommer alle til at byde ind med noget til fællesskabet. Mads har erfaring med, at der i naturen altid kommer kompetencer i spild, som de unge slet ikke vidste de havde. Fordi der er så mange opgaver, der skal løses, finder den unge altid noget han eller hun er god til – og som også er vigtigt for fællesskabet og for at det hele fungerer.

Alt er vigtigt. Det er vigtigt, vi kan holde varmen, det er vigtigt, vi får noget at spise, og det er vigtigt, at vi tager os af hinanden. Nogle excellerer i det ene, og andre i noget andet.

At være nødvendig for fællesskabet, giver de unge succesoplevelser og en styrke, de tager med sig videre i livet.

I det hele taget mener Mads, at vigtigheden af fællesskabet kan blive diffust i dagligdagen, og at tingene er sat så meget i system, at man kan have svært ved at opdage, hvad andre egentlig gør for én, for at man har det godt.

 

Men derude i naturen bliver det konkret, hvad vi gør for hinanden. Det er et fælles ansvar, og at vi ”løfter i flok” giver rent faktisk mening.

livsstilefterskolen_hjarnø.png

Outdoor Camp

Outdoor Campen kommer bl.a. til at byde på fiskeri, mad og overnatning i det fri og sporløs færdsel, og den vil være et lille indblik i, hvad naturen kan bidrage med til at den unge kan rykke grænser, styrke selvværdet og blive en del af et fællesskab. Campen kan også være med til at give en ide om, hvordan friluftsliv kan være en del af elevernes år på Livsstilsefterskolen Hjarnø.

Mads Edvardsen.png

Fakta og Mads Edvardsen

Mads er skovløber og naturbruger. Han er også naturvejleder på Tønballe Naturcenter. 
Siden han var dreng, har han dyrket naturen med respekt for den og dens ressourcer. Nu underviser han i friluftsliv, og han er uddannet Mentor fra Københavns Universitet. Han har mange års erfaring med at arbejde med unge, og han ved, hvordan han bedst muligt når ind til dem og hjælper dem med at udvide deres horisont. 

Mads arbejdet for flere projekter, hvor unge er blevet introduceret for udelivet. Han har bl.a. samarbejdet med FRAK, der arbejder med unge fra udsatte byområder, og med bl.a. Hedensted, Vejle og Billund kommune i forbindelse med arbejdsprøvninger. 
Og Tønballe Naturcenter har også årligt besøg af ca. 200 skoleklasser, hvor Mads som regel underviser de ældste klasser. 

Vil du vide mere?

Så skriv eller ring til os.

Vi benytter cookies

OK