Årgang 2020 er flyttet ind og faldet til det første skoleår har taget sin begyndelse

Den 8. august tog vi imod 56 elever med hver deres drøm om en livsstilsændring.

Det er lidt over en måned siden i dag, og allerede nu kan vi mærke en ro og en forandring. Vores elevhold er så småt ved at falde til.

Venskaberne spirer, og betingelserne for udvikling, læring og forandring styrkes dag for dag.

Den 8. august blev begyndelsen på en rejse, hvor intet er, som det plejer. Dén dag tog 56 unge deres første skridt på en rejse mod en ny hverdag med ukendte (spændende) udfordringer for krop og sind med det formål at skabe en forandring og få mere mod på livet. Kort sagt; de ideelle betingelser for at slippe vaner, kaste sig ud i nye måder at gøre tingene på og give et ekstra KRAM til den usikkerhed, der måtte stå tilbage. 

Også derfor indledte Line, leder af Livsstilsefterskolen Hjarnø, sin tale til åbningsmødet første skoledag således;

Hvad ville du gøre, hvis du ikke var bange? 

Spørgsmålet blev efterfulgt af stilhed. Til eftertanke, målrettethed, ængstelighed. Beslutsomhed. Og til at suge øjeblikket ind.

”Frygten, og det at være bange, kan bremse os i at gøre det gode for os selv, og gøre noget nyt. Det vi kender er trygt og godt. Det vi plejer at gøre. Vores vaner. Vores vaner ved vi, hvad fører med sig. Uanset om det er noget godt, eller noget der ikke er rart, er det stadig trygt at gøre det, du plejer. Men ønsker du at udvikle dig, ønsker du forandring, nye vaner, ønsker du, at noget skal være anderledes, så bliver du nødt til at udfordre din frygt og prøve noget nyt. Når du tør prøve noget nyt og gøre noget andet, end du plejer, oplever du at kunne noget, gøre noget, få noget, som du ikke troede var muligt. Du får mulighed for at opleve succes og få lidt mere mod til at prøve nye ting. Igen. Over tid kan det være med til at skabe forandring og udvikling i retning af det du ønsker og drømmer om. Første skridt er, at du prøver - at du begiver dig ud på rejsen."

Uddrag fra Lines åbningstale, første skoledag 2020

At være modig, og at turde, er en essentiel del af det at være elev på Livsstilsefterskolen Hjarnø. Netop mod har været meget i fokus den første tid, både i mødet med roomies, nye hverdagsrutiner, forskellige former for bevægelse, aktiviteter i løbet af dagen og om aftenen, og i den generelle tilgang til gamle vaner og nye muligheder. Mod bliver en af grundelementerne i den udvikling, der kommer til at ske over det næste års tid. Vi glæder os til at se, hvor det bærer hver enkelt hen, og vi glæder os til at videreudvikle vores syn på sundhed, bevægelse, kost, livsstil og motivation.

Den første tid - med Sara og Sebastians egne ord

Du kan høre Sara og Sebastian fortælle om den første tid som elev på Livsstilsefterskolen Hjarnø. 

Please accept marketing cookies to watch this video

sara og sebastian.png

Følg med i livet på skolen

Du kan følge hverdagen på Livsstilsefterskolen på vores Facebook og Instagram, hvor vi løbende deler historier og oplevelser fra skolen.

Skærmbillede 2020-09-11 kl. 10.09.56.png
IMG_4235.jpg

Besøg og arrangementer

Covid-19 har gjort det sværere at invitere inden for i dagligdagen på skolen, men du kan følge hverdagen på Facebook og Instagram eller 

besøge os til Efterskolernes Dag d. 27. september 

Deltagelse kræver tilmelding, og du skal vælge, hvilket tidsrum du gerne vil besøge os. Tilmelding foregår ved at skrive en mail til besoghjarno@bgi.dk. 

Vil du gerne besøge os på et andet tidspunkt, kan du finde overblikket over vores besøgsdage her.

Hør mere om Efterskolernes Dag

Vil du vide mere?

Kontakt os

Kommende arrangementer og camps

Nyt fra Livsstilsefterskolen Hjarnø

Vi benytter cookies

OK