Maden på Livsstilsefterskolen Hjarnø

Når hoved, krop og sind skal fungere godt dagen igennem, kræver det, at du jævnligt fylder på med lækker og velsmagende mad. Så det kommer du til.

Sund mad er en vigtig del af at have energi og overskud, samt hvis du ønsker at tabe dig og leve sundt. Du vil derfor både i praksis og i teorien lære en del om hvilken mad, der er god for dig at spise. Derudover vil måltiderne vi spiser på Livsstilsefterskolen Hjarnø tage udgangspunkt i de officielle kostråd. Se dem her

Et af sundhedsstyrelsens officielle kostråd handler om at spise varieret. At spise sundt og varieret vil blandt andet sige at spise forskellige grønsager, frugter og fuldkornsprodukter hver dag og variere mellem forskellige typer fisk, magre mejeriprodukter og magert kød hen over ugen.

For nogen er det helt naturligt at spise varieret, mens det for andre ikke er nemt. Det vil måske betyde, at du skal udfordre din kræsenhed og dit mod til at smage på nyt.

Madmod og inspiration

Lige præcis madmod er et af temaerne, vi arbejder med på Livsstilsefterskolen Hjarnø. Vi tror på, at man skal udfordres for at udvikle sig og det gælder også i forhold til at spise varieret.

I fællesskabet arbejder vi med denne udfordring ved at alle elever gennem hele skoleåret på skift er med i køkkenet til alle måltider og tilberede den sunde mad. Her bliver man som elev udfordret på sit madmod, når man skal tilberede og smage på helt nye madvarer.

Men det er ikke kun dig som elev, som vil opleve at blive udfordret på dit madmod. Det bliver dine forældre også. For i løbet af skoleåret arrangerer vi Familiedage, hvor vi også sætter fokus på varieret kost og madmod i praksis.

Når du er med i køkkenet lærer du desuden – både teoretisk og i praksis – hvordan du vælger og tilbereder sund og dejlig mad, som giver dig god energi. Undervisningen foregår blandt andet ved, at du aktivt er med til at tilberede de sunde og gode måltider til dine kammerater og dig selv flere gange i løbet af skoleåret. Vi spiser dagligt 4 obligatoriske måltider; morgenmad, middagsmad, eftermiddagsmad og aftensmad. Derudover er der 2 valgfri mellemmåltider/forfriskninger om formiddagen og aftenen. Hvorfor - det lærer du mere om, når du starter på skolen. Den varme mad får du midt på dagen, mens du får rugbrød og pålæg til aften.

Du finder hurtigt ud af, at det er forbavsende let at leve sundt. Og dermed fx også nemmere at holde vægten eller tabe dig, hvis det er målet, have det selvværd og føre den livsstil, du ønsker – uden at skulle måle og veje alting (eller dig selv) fanatisk dagen lang.

Læs mere om sundhed og livsstilsændring på Livsstilsefterskolen Hjarnø

Har du spørgsmål?

Så skriv eller ring til os.

Line Hansen, tlf.: 60988040 eller mail: info-hjarnoe@bgi.dk